Доведеться більше платити: Шмигаль анонсував підвищення податків в Україні

Доведеться більше платити: Шмигаль анонсував підвищення податків в Україні
Підвищення податків не торкнеться фізичних осіб й малого та середнього бізнесу. Однак, певні зміни все ж таки запровадять, щоби наповнити бюджет та змінити ситуацію в окремих галузях — медицині, освіті та інших соціальних напрямах.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у інтерв'ю виданню РБК-Україна повідомив, що підвищення податків насамперед торкнеться великого бізнесу з високим показником рентабельності. 

"Можуть бути зміни для того, щоб наповнити бюджет, змінити ситуацію в окремих галузях - медицині, освіті та інших соціальних напрямах. Але це буде стосуватися не простих людей, які не малого і середнього бізнесу. Це дійсно буде стосуватися окремих напрямків, які мають високу маржинальність і повинні платити більше", - зазначив урядовець.

Зокрема прем'єр також наголосив, що можливі зміни в оподаткування не торкнуться фізосіб, малого і середнього бізнесу. А йтиметься про можливі зміни, аби "наповнити бюджет, змінити ситуацію в окремих галузях — медицині, освіті та інших соціальних напрямах".

"Загальнодержавні податки ми підвищувати не плануємо - ті, що платить кожен громадянин або кожне підприємство. Щодо перегляду окремих акцизів, екологічних платежів, якихось зборів - зараз всередині Міністерства фінансів і профільних міністерств тривають розрахунки і дискусії", - повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, що раніше міністр фінансів Сергій Марченко вже декілька разів анонсував внесення змін до Податкового кодексу України, але не говорив, про які саме зміни йдеться. 

Читайте також
Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави
Фізичні особи-підприємці та наймані працівники, які зазнали фінансових втрат внаслідок введення "червоної карантинної зони" у їхньому регіоні, вже почали отримувати 8 тисяч гривень допомоги.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку
Міністерство цифрової трансформації України пропонує враховувати базові потреби українців і включити до прожиткового мінімуму також вартість мобільного зв'язку та інтернету.
Loading...
Load next