В Україні прогнозують підвищення цін на опалення та гарячу воду

В Україні прогнозують підвищення цін на опалення та гарячу воду
Національний банк України очікує збільшення комунальних тарифів, в тому числі це стосується гарячої води та опалення, адже у 2020 році вони не змінювались.

Зокрема, про це стає відомо з інфляційного звіту Нацбанку України.

"Тарифи на опалення та гаряче водопостачання будуть підвищуватись, оскільки вони не коригувались у 2020 році, попри подорожчання газу та зростання витрат на оплату праці", - зазначають у відомстві.

Зазначимо також й те, що вже цього літа вартість природного газу більш ніж удвічі перевищуватиме цінові мінімуми минулого літа. Однак, за підсумками 2021 року ціни на газ будуть близькі до торішніх через поступове зниження на європейських хабах, адже від цін там залежить й ціна в Україні, а також завдяки посиленню внутрішньої конкуренції.

Проте, крім опалення та гарячої води, можна очікувати підвищення й інших комунальних тарифів.

"Збільшення заробітних плат у сфері ЖКГ (зокрема внаслідок підвищення мінімальної заробітної плати) та інших виробничих витрат зумовить подальше подорожчання окремих комунальних послуг", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, що українські ціни на продовольчі продукти та товари щомісяця стрімко зростають. Зокрема в НБУ зазначають, що інфляція почне сповільнюватися лише восени у 2021 році. Зокрема подорожчання продовольчих товарів та палива в світі, а також високий споживчий попит в Україні зумовили стрімке прискорення інфляції на початку року.

Читайте також
Подарунок під ялинку: в Україні з 1 січня зростуть тарифи на воду, скільки потрібно буде платити Подарунок під ялинку: в Україні з 1 січня зростуть тарифи на воду, скільки потрібно буде платити
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила зміну тарифів для 45 водоканалів.
Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку
Українські ціни на продовольчі продукти та товари щомісяця стрімко зростають. Зокрема в НБУ зазначають, що інфляція почне сповільнюватися лише восени у 2021 році.
НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку
Минулого тижня Національний банк України продав на міжбанку $50 мільйонів доларів.
Loading...
Load next