Гроші Януковича: у МЗС розповіли, що 87% повернутих коштів Януковича були готівкою

Гроші Януковича: у МЗС розповіли, що 87% повернутих коштів Януковича були готівкою
Заступник Міністра закордонних справ України Євгеній Єнін заявив, що з повернутих до Держбюджету 1,5 мільярда доларів, конфіскованих в оточення Віктора Януковича, 87% – це готівка.

Зокрема за словами Євгена Єніна, "найближче оточення Януковича, яке родом з Донбасу, обкрадало, перш за все, той же Донбас". Про це повідомив заступник у програмі в ефірі телеканалу "Дом".

"Я брав активну участь в тому, що ми повернули до державного бюджету 1,5 мільярда доларів. І це не якісь міфічні цінні папери, це 1,3 мільярда доларів готівкою і близько 200 мільйонів доларів цінними паперами, на розмір яких був скорочений державний борг України... Ми вперше в історії двосторонніх відносин з США повернули 600 тисяч доларів з американської землі", - зазначив Єнін.

При цьому посадовець також наголосив, що вперше в історії двосторонніх відносин України зі США вдалось повернути 600 тисяч доларів з американської землі. Зрештою Євген Єнін нагадав, що мова йде про злочинну організацію часів Януковича.

"Вони збирали гроші з усієї України, з усіх галузей економіки, відмивали їх спочатку в Україні, потім через так звані підприємства-хаби виводили ці гроші в міжнародні "відвимочні" центри", - повідомив заступник міністра МЗС.

Зазначимо, що робота щодо повернення вкрадених коштів Януковича та його оточення й досі триває.

Читайте також
Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави
Фізичні особи-підприємці та наймані працівники, які зазнали фінансових втрат внаслідок введення "червоної карантинної зони" у їхньому регіоні, вже почали отримувати 8 тисяч гривень допомоги.
В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку
Міністерство цифрової трансформації України пропонує враховувати базові потреби українців і включити до прожиткового мінімуму також вартість мобільного зв'язку та інтернету.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next