Верховна Рада ухвалила у першому читанні проєкт держбюджету на 2022 рік

Верховна Рада ухвалила у першому читанні проєкт держбюджету на 2022 рік
Парламентарі подали до документа понад 4 тисячі правок, однак комітет рекомендував врахувати тільки півтори тисячі.

Верховна Рада схвалила Держбюджет на 2022 рік у першому читанні. Підтримали законопроєкт усі присутні депутати "Слуги Народу", крім Артема Дмитрука, який утримався. Не підтримали проєкт депутати "Опозиційної платформи — За життя" та "Європейської Солідарності". Загалом "за" держбюджет на 2022 рік проголосували 264 депутати, свідчать дані оприлюднені на сайті Верховної Ради.

Зокрема, згідно з Регламентом ВР, після ухвалення висновків проект закону про державний бюджет на наступний рік вважається прийнятим у першому читанні.

Схвалити висновки та пропозиції до проекту закону України про державний бюджет України на 2022 рік як Бюджетні висновки Верховної ради України, - йдеться в документі №6000-П.

Відповідно до проєкту, середня зарплата у 2022 році очікується на рівні 15 258 гривень. Наприкінці року планують вийти на показник у 17 тисяч гривень. Мінімальна зарплата зросте до 6 500 гривень і збільшуватиметься впродовж року відповідно до індексації. 

Окрім цього, Профільний комітет рекомендував Мінфіну врахувати повністю або частково 1501 пропозицію і відхилити 1783. Комітет, зокрема, пропонує збільшити план надходжень від ПДВ із ввезених товарів на 6,5 млрд грн, а також виділити:

  • 1 млрд на заходи з боротьби з COVID-19 в школах;
  • 1 млрд на програму "Питна вода України";
  • 2,2 млрд грн на розвиток аеропортової інфраструктури;
  • 1 млрд на субвенцію місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери;
  • 6 млрд на субвенцію на соціально-економічний розвиток, забравши цю суму з Державного фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, що раніше комітет Верховної ради України з питань бюджету рекомендував парламенту прийняти бюджет-2022 у першому читанні. За результатами розгляду комітет рекомендував Верховній Раді схвалити постанову в цілому.

Читайте також
Депутати "обмінюються" родичами: у ВР платять мільйони з бюджету родичам колег (відео) Депутати "обмінюються" родичами: у ВР платять мільйони з бюджету родичам колег (відео)
На оплату праці цих родичів-помічників лише у 2021 році витратили майже 2 млн грн з держбюджету, а за два роки понад — 4,5 млн.
Комітет рекомендував Раді прийняти бюджет-2022 у першому читанні Комітет рекомендував Раді прийняти бюджет-2022 у першому читанні
Законопроєкт у першому читанні народні депутати мають схвалити до 20 жовтня. Його пріоритети — охорона здоров'я, освіта, інфраструктура, цифровізація, безпека та оборона.
Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні
Парламент під час сьогоднішнього засідання, яке відбулось 2 червня, у першому читанні підтримав законопроєкт №3515 який передбачає зміни у формуванні прожиткового мінімуму "та створення передумов для його підвищення".
Loading...
Load next