В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає

В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає
Кабінет міністрів України ініціює підвищення мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію. Найдешевші горілка, вино та коньяк виростуть у ціні в середньому на 17-22% - це близько на 4-6 гривень.

Зміни щодо підвищення цін на алкоголь вже закладені у проєкт Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, повідомляє пресслужба відомства.

Зазначимо, що найбільше має подорожчати горілка – їй прогнозують ріст на 6,2%. Таким чином, оптова ціна за пляшку горілки 0,5 літра може збільшитися на 19,2%, або на 3,4 гривні до 21,1 гривні, а роздрібна ціна може збільшитися на 16,86% до 30,5 гривні.

Зокрема при цьому віскі, ром та джин коштуватимуть більше на 5,9%, а коньяк подорожчає значно менше - лише на 5,5%, або на 4,35 гривні до 28,62 гривні, роздрібні - на 17,9%, або на 5,92 гривні до 39 гривень. Зростання цін також прогнозують на сидри, вермути та вина з додаванням рослинних чи ароматичних екстрактів, зрештою ціна цих товарів після подорожчання може зрости від 8,2% до 34,2%.

Однак, єдиною групою алкогольних товарів, ціна яких залишиться на поточній позначці, є натуральні вина та шампанське.

Нагадаємо, що мінімальні ціни на більшість видів алкогольної продукції в Україні не змінювалися ще з вересня 2018 року.

Читайте також
За рік в Україні подорожчали всі алкогольні та тютюнові вироби За рік в Україні подорожчали всі алкогольні та тютюнові вироби
Від травня минулого року та по аналогічний період цього року в Україні значно зросла вартість пива, горілки, столового вина та тютюнових виробів вітчизняного виробництва.
Інфляція в Україні: які продукти харчування подорожчали у квітні Інфляція в Україні: які продукти харчування подорожчали у квітні
У квітні 2021 року в Україні споживчі ціни у порівнянні з березнем зросли на 0,7%. Зокрема з початку цього року зростання українських цін становить 4,8%.
Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра
Владислав Криклій і Муса Магомедов розповіли про нову ініціативу Кабміну.
Loading...
Load next