За рік в Україні подорожчали всі алкогольні та тютюнові вироби

За рік в Україні подорожчали всі алкогольні та тютюнові вироби
Від травня минулого року та по аналогічний період цього року в Україні значно зросла вартість пива, горілки, столового вина та тютюнових виробів вітчизняного виробництва.

З травня 2020 року по травень 2021 року в Україні подорожчали алкогольні напої та тютюнові вироби, про це свідчать дані Державної служби статистики. 

  • Пиво вітчизняного виробництва з травня 2020 року по травень 2021 року піднялось у ціні у середньому на 3,5% (до 18,23 грн за 0,5 л);
  • Горілка — на 1,3% (до 93,39 грн за 0,5 л);
  • Вина столові — на 2,4% (до 68,71 грн за 0,75 л).

Зокрема, сигарети з фільтром вітчизняних марок у травні 2021 року в середньому по Україні продавалися по 47,08 грн за пачку (20 штук), що на 19,3% дорожче, ніж роком раніше. Однак, тютюнові вироби без фільтра — по 42,27 грн за пачку (дорожче на 19,3%).

Нагадаємо, що на початку цього року, Кабінет міністрів України ініціював підвищення мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію. Найдешевші горілка, вино та коньяк виростуть у ціні в середньому на 17-22% - це близько на 4-6 гривень. Зазначимо, що мінімальні ціни на більшість видів алкогольної продукції в Україні не змінювалися ще з вересня 2018 року.

 

Читайте також
В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає
Кабінет міністрів України ініціює підвищення мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію. Найдешевші горілка, вино та коньяк виростуть у ціні в середньому на 17-22% - це близько на 4-6 гривень.
В Україні пенсійні фонди розпочали закупівлю акцій Apple, Microsoft та Tesla В Україні пенсійні фонди розпочали закупівлю акцій Apple, Microsoft та Tesla
Недержавні пенсійні фонди України розпочали інвестицію коштів у цінні папери іноземних компаній таких як Apple, Microsoft та Tesla. Зокрема ці компанії допущені Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку до обігу на території України.
Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами
За прогнозами експертів, впродовж квітня-травня ціни на деякі продукти не зміняться.
Loading...
Load next