Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра

Авіаквитки для українців подешевшають: подробиці від міністра
Владислав Криклій і Муса Магомедов розповіли про нову ініціативу Кабміну.

Кабмін планує ввести нульовий ПДВ на внутрішні авіарейси. Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що тепер авіаквитки всередині країни коштуватимуть майже як квитки на потяг, пише "Україна 24".

- Це гарний поштовх для розвитку внутрішніх авіаперевезень, тоді вартість авіаподорожі буде більш конкурентною, ніж зараз. Це точно стимулюватиме й внутрішній туризм, і в цілому авіацію, враховуючи, що у нас дуже багато країн з червоною зоною обмеження. Це, зокрема, й можливість для наших перевізників на цей період міняти свою географію.

Квиток буде несуттєво дорожчий, ніж квиток на залізничних перевезеннях або у порівнянні з автомобільними перевезеннями. І це буде великою перевагою, кроком вперед для того, щоб люди, зокрема, вибирали більше авіацію для внутрішніх перевезень. А напрямки будь-які. У нас аеропорт "Херсон" починає працювати, приймати внутрішні та міжнародні рейси, аеропорт "Одеса" працює, "Київ", "Львів", "Запоріжжя". Дуже багато напрямків, за якими можна буде подорожувати, — сказав він.

Також ідею уряду прокоментував народний депутат Муса Магомедов.

- Зараз, коли авіакомпанії літають за кордон, ПДВ не платять, так само хочуть зробити щодо внутрішніх перельотів. Ідея непогана, зрозуміло, що вона повинна вплинути на вартість перевезень у бік зменшення. Потрібно розуміти, що вплив може бути трохи більший за рахунок того, що, можливо, частина перевізників, які працюють на міжнародних рейсах, повернуться на внутрішні перевезення, і це через конкуренцію вплине на зниження цін на квитки. Можливо, внутрішні перельоти стануть цікаві й для міжнародних лоукостерів, — сказав він.

Нагадаємо, Європейський союз протягом літа відкриється для в’їзду туристів, щеплених вакцинами від коронавірусу, затвердженими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).

 

Читайте також
"МАУ" у 2020 році отримала 4,5 мільярда збитків "МАУ" у 2020 році отримала 4,5 мільярда збитків
Авіакомпанія "МАУ" завершила 2020 рік із збитком в 4,5 млрд грн проти 1,6 млрд грн прибутку у 2019 році.
Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами Названо продукти, які не здорожчають перед великодніми святами
За прогнозами експертів, впродовж квітня-травня ціни на деякі продукти не зміняться.
Після скасування карантину ціни на житло в Україні злетять на 5-10% – прогноз Після скасування карантину ціни на житло в Україні злетять на 5-10% – прогноз
Деякі київські забудовники вже заявили про те, що в травні ціна «квадрата» зросте мінімум на 5-10%, зазначають в Асоціації фахівців з нерухомості України.
Loading...
Load next