Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень

Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень
Кабмін увалив законопроєкт "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо збільшення розміру фінансової допомоги при народженні дитини. Зокрема із 1 січня 2022 року виплати збільшать до 50 тисяч гривень.

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді збільшити розмір державної фінансової допомоги, що виплачується українським громадянам у разі народження дитини, на 8 тисяч 720 гривень до 50 тисяч із 1 січня 2022 року. Про це йдеться у пояснювальній записці Кабміну.

Відповідний документ був ухвалений на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів. Так згідно із законопроєктом, виплата проводитиметься одноразово у розмірі 25% загального розміру - 12,5 тисяч гривень, при цьому решта суми виплачуватиметься протягом наступних 36 місяців рівними частинами - по 1041 гривень щомісяця.

Відомо також й те, що із 1 березня 2023 року й надалі щороку з 1 січня передбачається збільшення розміру виплат при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін (грудень у порівнянні з груднем попереднього року).

Проте, у разі схвалення цього закону збільшиться також і розмір допомоги у разі усиновлення, оскільки ця допомога надається в розмірі, встановленому для виплат допомоги у разі народження.

Зауважимо, що наразі виплати при народженні дитини в Україні є значно нижчими, аніж пропонує Кабінет міністрів. Так у 2021 році розмір виплат при народженні дитини становить 41 280 гривень. З них 10 320 грн виплачується одразу, а згодом проводиться виплата протягом наступних 36 місяців по 860 гривень на місяць

Читайте також
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
Карантинні 8 тисяч гривень українським ФОПам почнуть виплачувати вже з 7 червня Карантинні 8 тисяч гривень українським ФОПам почнуть виплачувати вже з 7 червня
ФОПи та працівники малих підприємств, професійна діяльність яких постраждала від запровадження карантинних обмежень у квітні цього року, почнуть отримувати виплати державної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень вже з понеділка, 7 червня.
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
Loading...
Load next