Карантинні 8 тисяч гривень українським ФОПам почнуть виплачувати вже з 7 червня

Карантинні 8 тисяч гривень українським ФОПам почнуть виплачувати вже з 7 червня
ФОПи та працівники малих підприємств, професійна діяльність яких постраждала від запровадження карантинних обмежень у квітні цього року, почнуть отримувати виплати державної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень вже з понеділка, 7 червня.

Фінансову допомогу від уряду вже отримали 175 тисяч українських ФОПів та працівників мали підприємств, про це повідомив прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль під час селекторної наради в Офісі президента.

Вже здійснено виплату матеріальної допомоги в розмірі 8 тис. грн ФОПам і працівникам малих підприємств, діяльність яких постраждала від введення карантину у квітні цього року, на суму 1,4 млрд грн. Кошти отримали 175 тис.осіб, - заявив Шмигаль.

За словами прем'єр-міністра, всього на отримання карантинних виплат було зареєстровано майже 340 тисяч заявок. Решта заявників почнуть отримувати виплати з 7 червня.

Шмигаль також додав, що наразі в Україні продовжує спостерігатися позитивна динаміка щодо захворюваності на COVID-19 та нагадав, що усі області України перебувають у "жовтій" зоні.

Нагадаємо, що в Україні заявки на компенсації за локдаун можна було подавати до 19 травня. Зокрема у випадку, якщо область була віднесена до "червоної" зони карантину протягом лютого-березня, то звернутися по фінансову допомогу можна було також через портал або додаток "Дія".

Читайте також
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень Виплати при народженні дитини в Україні збільшать до 50 тисяч гривень
Кабмін увалив законопроєкт "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо збільшення розміру фінансової допомоги при народженні дитини. Зокрема із 1 січня 2022 року виплати збільшать до 50 тисяч гривень.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next