Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня

Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня
Від сьогодні, 1 червня для працюючих пенсіонерів та тих, які набули необхідний страховий стаж відбудеться черговий перерахунок пенсій. Надбавка в середньому становитиме 170-180 гривень.

З 1 червня працюючі пенсіонери отримають доплати до пенсійних виплат після їхнього перерахунку. Це стосується громадян, які вийшли на пенсію до 1 квітня 2019 року. Про це повідомив радник міністра соціальної політики Микола Шамбір в ефірі телеканалу "UA: Перший", відео якого оприлюднене на сторінці Міністерства у Facebook. 

Не можу сказати, наскільки зросте у кожного, тому що все залежить від заробітної плати і стажу, тобто індивідуальні розрахунки, але в середньому десь зростання на 170-180 грн, - зазначив Шамбір.

Зокрема право на перерахунок визначає страховий стаж, розміром не менше 24 місяців, набутий станом на 1 березня 2021 року. Тобто пенсії перерахують за перший квартал 2021 року. 

Наразі відомо, що в Україні працює кожен четвертий пенсіонер – це близько 2,7 мільйона українських громадян. Цього разу перерахунок стосуватиметься близько 700 тисяч пенсіонерів. Станом на 1 квітня цього року середня пенсія в Україні становила 3 700 грн на місяць.

Зауважимо, що після обробки даних документів Пенсійний фонд України автоматично проведе перерахунок працюючим пенсіонерам у червні. При цьому також виплатять надбавки за квітень і травень. 

Читайте також
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави Українські ФОПи почали отримувати карантинні 8 тисяч гривень від держави
Фізичні особи-підприємці та наймані працівники, які зазнали фінансових втрат внаслідок введення "червоної карантинної зони" у їхньому регіоні, вже почали отримувати 8 тисяч гривень допомоги.
Loading...
Load next