В Україні розпочали підготовку до наступного опалювального сезону

В Україні розпочали підготовку до наступного опалювального сезону
Наразі в Україні продовжують закачування газу, щоб наступний опалювальний сезон пройшов безперебійно та спокійно.

Наразі в українських підземних газових сховищах майже 16 млрд кубічних метрів газу, а на складах наразі знаходиться майже 1,4 млн тонн вугілля. Тому в українському уряді схвалили старт підготовки до опалювального сезону, який розпочнеться вже восени, повідомляється на сайті Урядового порталу.

Особливу увагу цьому процесу необхідно приділити, аби країна повністю була забезпечена й були зрозумілі джерела поставок, - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зокрема за словами очільника уряду, окремо в плані щодо підготовки зазначається, що Міністерство енергетики та Міністерство регіонального розвитку повинні до початку опалювального сезону вжити всіх необхідних заходів, щоб врегулювати питання заборгованості виробників теплової енергії за газ перед Нафтогазом.

Це наші домовленості з місцевою владою і ми їх будемо виконувати. Підкреслю, що в нашому плані реструктуризація боргів стосується саме підприємств теплоенергетики, які постачають тепло та гарячу воду для населення, - наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, що країна вийшла з опалювального сезону із запасами 15,291 млрд куб. м газу. Це на 13 % менше тогорічних показників, однак це на 22 % вище, аніж в середньому у аналогічний період протягом останніх п’яти років. 

Читайте також
"Досить розганяти паніку": у Зеленського заявили, що газу для опалення в Україні достатньо (відео) "Досить розганяти паніку": у Зеленського заявили, що газу для опалення в Україні достатньо (відео)
В Офісі президента закликають не розганяти паніку, а також наголошують, що допомагають місцевому самоврядуванню подолати кризу на ринку газу.
"Тарифи на опалення для населення не будуть підвищувати в жодному з регіонів" - Чернишов "Тарифи на опалення для населення не будуть підвищувати в жодному з регіонів" - Чернишов
Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов під час робочої поїздки до Чернігівської області 2 листопада запевнив, що підвищувати тарифи не будуть.
Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон
Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону добігає кінця. Готовність об'єктів загалом по країні становить понад 90%.
Loading...
Load next