"Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко

"Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко
За словами Юрія Вітренка, Україні потрібні гарантії збереження транзиту газу через її територію, оскільки він знижує ризик повномасштабної війни.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що запуск газопроводу з РФ до Німеччини "Північний потік-2" все ще можна й потрібно зупинити.

Про це він сказав у коментарі Reuters.

Навіть попри те, що він ("Північного потік-2") можливо, я не знаю, на 99% завершений, ми досі вважаємо, що його можна й потрібно зупинити.

І з нашого боку ми будемо обговорювати, що США зможуть зробити в цьому питанні, наприклад, запровадження санкцій США проти (компанії-оператора газопроводу) Nord Stream AG, - заявив Вітренко.

 Він запевняє, що питання газопроводу з РФ до Німеччини є питанням нацбезпеки України.

Ми продовжуємо підкреслювати, що це ("Північного потік-2") не є питанням грошей для нас. Перш за все, це питання національної безпеки України, - сказав він.

Зазначимо, що Німеччина, яка є прихильником російського проєкту "Північний потік-2", і ще низка європейських країн, як і Росія, говорять про нього як про суто комерційний. Україна, а також низка інших європейських країн, а також США називають його натомість суто геополітичним і таким, що не має комерційного обґрунтування.

Читайте також
Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель Зустріч США та РФ не матиме сенсу без участі Євросоюзу, — Боррель
Дипломат підтвердив рішучість щодо участі ЄС у переговорах на тлі кризи біля кордонів України та Росії.
Меркель зустрінеться з Путіним перед візитом в Україну Меркель зустрінеться з Путіним перед візитом в Україну
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель 20 серпня відвідає Росію, а 22 серпня - Україну. Зокрема, однією з головних тем переговорів з Путіним буде газопровід "Північний потік-2", будівництво якого вже активно завершується у Балтійському морі.
Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль
Уряд сподіваються на продовження санкцій США проти "Північного потоку-2".
Loading...
Load next