Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль

Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль
Уряд сподіваються на продовження санкцій США проти "Північного потоку-2".

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Київ наполягатиме, аби рівень транзиту газу через українську територію зберігався ще протягом щонайменше 15 років. Така умова після закінчення чинного контракту з Росією.

Про це Шмигаль повідомив в інтерв'ю "Лівому берегу". 

За його словами, варіант з припиненням транзиту не розглядають після старту "Північного потоку-2".

Шмигаль також сподівається, що каральні обмеження щодо російського газопроводу Сполучені Штати продовжать.

Ми переконані, що з нами рахуються, коли ведуть розмову про запуск і сертифікацію "Потоку". Звичайно, ми будемо наполягати на збереженні мінімум на 15 років рівня транзиту, який існує сьогодні,
– зазначив Шмигаль.

Зазначимо, що раніше голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко повідомив, що Росія має право зупинити транзит газу через українську територію. Згідно з підписаним контрактом, Москва може не подавати його для транзиту через заброньовані потужності, однак повинна їх оплачувати.

За словами Вітренка, Україна не раз попереджала західних партнерів, що Москва використовує газ як зброю. Це створює велику загрозу не лише для України, а й для всієї Європи.

Читайте також
"Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю "Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю
За словами американського президента Джо Байдена, Білий дім готує комплекс заходів, щоб не допустити нового вторгнення Росії в Україну.
"Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко "Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко
За словами Юрія Вітренка, Україні потрібні гарантії збереження транзиту газу через її територію, оскільки він знижує ризик повномасштабної війни.
"Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу "Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу
Україна готова вести переговори про компенсації через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу "Північний потік-2".
Loading...
Load next