Україна планує створити зону вільної торгівлі зі США - Кулеба

Україна планує створити зону вільної торгівлі зі США - Кулеба
В українському МЗС наголошують, що для стримування РФ потрібна сильна економіка.

Україна запропонувала США створити зону вільної торгівлі між двома країнами. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

Ми запропонували американцям зону вільної торгівлі між Україною та США, тому що ми хочемо зміцнювати нашу економіку. І ми всі добре розуміємо, що для того, щоб воювати, потрібні гроші. І бажано їх заробляти завдяки тому, що в тебе сильна економіка, яка дозволяє створювати резерви і потім витрачати їх на оборону, - сказав він.

Кулеба зазначив, що українська сторона постійно веде перемовини з американськими колегами щодо безвізу між країнами, але наразі про їхні результати не повідомив.

Міністр також відповів на тезис гостей студії, що партнери по НАТО не допомагають Україні створити ефективну протиракетну і протиповітряну оборону.  

 Нам не потрібна американська система протиракетної оборони (ПРО). Нам потрібна українська система ПРО. І ця технологія може прийти не обов’язково зі США, є й інші країни, які володіють нею і ми ведемо перемовини про доступ до неї. Дійсно, протиповітряна і протиракетна оборона — це наразі ключові діри, які потрібно заповнювати, і ми над цим працюємо, - запевняє очільник МЗС.

Зазначимо, що зона вільної торгівлі – це така угода, для учасників якої скасовуються митні збори і податки. У більшості випадків умови зони вільної торгівлі поширюються на всі товари, крім продуктів сільського господарства. 

Читайте також
"Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу "Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу
Україна готова вести переговори про компенсації через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу "Північний потік-2".
Путін порівняв Україну з "нацистською Німеччиною": Кулеба жорстко відповів президенту РФ на його заяву Путін порівняв Україну з "нацистською Німеччиною": Кулеба жорстко відповів президенту РФ на його заяву
Міністр Дмитро Кулеба порадив президенту РФ Володимиру Путіну перейматись своїми корінними народами, а не українським законопроєктом.
Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба
У Міністерстві закордонних справ України вважають, що Російська Федерація не виконує Мінських угод та намагається вийти з перемовин стосовно врегулювання ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next