Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму

Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму
МЗС України й міністр Дмитро Кулеба звернулись до генеральної секретарки ОБСЄ Гельги Шмід з проханням, щоб ОБСЄ збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку.

Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ слід збільшити кількість своїх зусиль на кримському напрямку, вважає глава українського МЗС. Про це Кулеба заявив на спільній пресконференція з генеральним секретарем ОБСЄ, яка відбулась у Києві, повідомляє видання "УНІАН" із посиланням на інформацію власного кореспондента.

Нагадаю, що СММ є найбільшою польовою операцією ОБСЄ, а її мандат охоплює всю територію України, включно з Автономною Республікою Крим та містом Севастополем. Я сьогодні звернувся до пані Шмід із проханням, щоб СММ ОБСЄ приділяла значно більшу увагу ситуації в окупованому Криму та збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку, - зазначив очільник МЗС Дмитро Кулеба.

Окрім цього, міністр вважає, що Україні необхідно, щоб ОБСЄ приділяла більше уваги одностороннім крокам Росії, "які підривають базові принципи і зобов'язання ОБСЄ". Своєю чергою глава МЗС також підкреслив, що Україна цінує зусилля ОБСЄ і Спеціальної моніторингової місії.

Ми добре розуміємо, що правило консенсусу, яке діє в організації, часто зв'язує руки, але ми так само розуміємо, що мистецтво дипломатії і полягає в тому, щоб навіть коли твої руки зв'язані, все одно рішуче захищати ті принципи та ідеали, заради яких ОБСЄ і була створена, - наголосив Кулеба. 

Зауважимо, що очільник Міністерства закордонних справ також зазначив, що є важливим те, що Шмід відвідає зону проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі та один з контрольних пунктів в'їзду-виїзду, де зможе ознайомитися з умовами діяльності СММ. Міністр підсумував, що завжди готовий до "довірливої взаємодії з ОБСЄ".

Нагадаємо, що учора міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив своє розчарування тим, що НАТО не може знайти формату участі України в саміті Альянсу, який повинен відбутися 14 червня.

Читайте також
"Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу" "Там палає": Кулеба прокоментував реакцію Росії на "Кримську платформу"
Дмитро Кулеба назвав реакцію Москви на проведення саміту Кримської платформи "істеричною" й заявив, що у Росії та проросійських ЗМІ "палає" після проведеного саміту.
Кулеба пообіцяв "зіпсувати життя" колаборантці Поклонській Кулеба пообіцяв "зіпсувати життя" колаборантці Поклонській
Наталю Поклонську, колись українську чиновницю, а згодом затяту прихильницю анексії Криму і депутатку російської Держдуми можуть відправити у в Африку - працювати послом у Кабо-Верде.
Лавров назвав "Кримську платформу" шабашем: в МЗС задоволені нервовою реакцією Росії Лавров назвав "Кримську платформу" шабашем: в МЗС задоволені нервовою реакцією Росії
У Міністерстві закордонних справ України задоволені нервовою реакцією Кремля на "Кримську платформу".
Loading...
Load next