"Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу

"Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації через будівництво газопроводу
Україна готова вести переговори про компенсації через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу "Північний потік-2".

Однак, Києву не обов'язково погоджуватись на те, що йому запропонують, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виданню Welt, передає DW.

Якщо нам запропонують переговори про компенсації, то ми це розглянемо. Але ми не обов'язково погодимося на те, що нам запропонують, - заявив Кулеба.

Дмитро Кулеба також додав, що у нього складається враження, що останнім часом рішучість США домогтися компенсацій Україні у разі завершення будівництва газопроводу, на жаль, "суттєво зросла".  Тим часом газогін "Північний потік 2" становить передусім велику безпекову загрозу для України.

А тому ми кажемо, що газопровід має бути використаний як важіль, аби спонукати Росію до конструктивної ролі у мирному процесі на Сході України, - додав очільник МЗС.

Нагадаємо, що нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна наполягатиме на призупиненні будівництва "Північного потоку-2". Оскільки газогін є економічною зброєю Кремля.

Читайте також
"Північний потік-2": Шмигаль назвав газопровід економічною зброєю Кремля "Північний потік-2": Шмигаль назвав газопровід економічною зброєю Кремля
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна наполягатиме на призупиненні будівництва "Північного потоку-2".
Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму
МЗС України й міністр Дмитро Кулеба звернулись до генеральної секретарки ОБСЄ Гельги Шмід з проханням, щоб ОБСЄ збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку.
Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба
У Міністерстві закордонних справ України вважають, що Російська Федерація не виконує Мінських угод та намагається вийти з перемовин стосовно врегулювання ситуації на Донбасі.
Loading...
Load next