У Департаменті ліцензування Національного банку України новий очільник

У Департаменті ліцензування Національного банку України новий очільник
За результатами відкритого конкурсного відбору на посаду директора Департаменту ліцензування Національного банку України з 22 жовтня 2021 року призначений Михайло Федоренко.

До сфери компетенції новопризначеного директора належатиме забезпечення реалізації функцій Національного банку у сфері реєстрації та ліцензування банків, небанківських фінансових установ, включно погодженням статутів банків і змін до них, ліцензуванням банківської діяльності, здійсненням узгоджувальних дій щодо керівників та власників банків, веденням Державного реєстру банків, акредитацією філій, представництв іноземних банків на території України,видачею небанківським фінансовим установам та іншим особам, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг. 

Також до повноважень нового очільника ще входить ряд обов'язків, які більше описано на сторінці Національного Банку України.

Департамент ліцензування входить до блоку «Пруденційний нагляд», що підпорядковується заступнику Голови Національного банку Ярославу Матузці за вертикаллю підпорядкування.

Довідка: Михайло Федоренко з лютого 2021 року очолював управління правового забезпечення реєстрації та ліцензування Юридичного департаменту Національного банку. Понад 15 років працював у юридичній сфері, має досвід керівної роботи та управління командами щодо юридичного консультування в комплексних проєктах. 

У 2005 році Михайло Федоренко закінчив Національний університет державної податкової служби України (спеціальність «Правоохоронна діяльність», кваліфікація юрист), у 2009 році – Чернігівський національний державний технологічний університет (спеціальність «Фінанси», кваліфікація спеціаліст з фінансів).

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
"Укргазбанк" розпочав співпрацю з найбільшим приватним банком ОАЕ Mashreq bank: сума угод складає 35 млн доларів "Укргазбанк" розпочав співпрацю з найбільшим приватним банком ОАЕ Mashreq bank: сума угод складає 35 млн доларів
"Укргазбанк" розпочав співпрацю з одним із лідерів на банківському ринку ОАЕ Mashreq bank і вже здійснив перші угоди зі структурованого торговельного фінансування.
Міжнародні резерви України зросли до 29,7 млрд доларів США  за підсумками жовтня Міжнародні резерви України зросли до 29,7 млрд доларів США за підсумками жовтня
У жовтні вони зросли на 3,3% передусім через валютні надходження на користь уряду та купівлю валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку.
На півдні України тривають державні випробування модернізованої ракетної системи залпового вогню «Вільха-М» (відео) На півдні України тривають державні випробування модернізованої ракетної системи залпового вогню «Вільха-М» (відео)
На Одещині, на одному з полігонів пройшли держвипробування модернізованої реактивної системи залпового вогню «Вільха-М» зі збільшеною дальністю польоту ракет.
Loading...
Load next