Київський "Електронмаш" приватизували за 970 мільйонів

Київський "Електронмаш" приватизували за 970 мільйонів
Ця сума більша від стартової ціни майже у 15 разів.

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Електронмаш» продали на онлайн-аукціоні Prozorro. Продажі за 970 млн грн за початкової ціни в 66,7 млн грн. Фонд державного майна вів пряму трансляцію з торгів. Про це повідомляє "Укрінформ".

Під час першого раунду найвища ставка учасника №7 становила 385 млн грн, що перевищувала стартову вартість - 66,7 млн — майже у 6 разів. У другому раунді було запропоновано понад 526 млн грн. За результатами третього раунду переміг учасник, який запропонував за майновий комплекс заводу 970 млн грн.

Загальна площа об’єкта – понад 100 тис. квадратних метрів. До складу об’єкта приватизації входять 37 одиниць нерухомого майна, 3 земельні ділянки та 7 об’єктів, переданих в оренду.

Загалом у приватизації держпідприємства брали участь 22 потенційних покупці.

Коротка довідка: 

  • «Електронмаш» розпочав роботу в 1960 році як завод «Радіоприлад». Він виробляв електронно-обчислювальні машини.
  • Кінець 70-х - середина 80-х років XX століття — найпродуктивніший період в історії: тоді на заводі працювало понад 10 тис. осіб.
  • У 1988 році «Електронмаш» виготовив свій перший персональний комп’ютер – «Поиск-1», який мав 128 Кб оперативної пам’яті.
  • Пізніше були випущені оновлені версії - «Поиск-2» та «Поиск-3».
  • Останній сплеск активності був пов’язаний з виробництвом контрольно-касових апаратів. Але вони не витримували конкуренції з іноземними аналогами.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Приватизація в’язниць: в Україні вперше продали колонію з аукціону за майже 380 мільйонів Приватизація в’язниць: в Україні вперше продали колонію з аукціону за майже 380 мільйонів
Міністерство юстиції України вперше продали майно Львівської виправної колонії №48 за 377 мільйонів 500 тисяч гривень. Це сталося в рамках "Великого розпродажу в’язниць".
Львівська міськрада продала приміщення магазину в центрі Львова за 3,2 млн грн Львівська міськрада продала приміщення магазину в центрі Львова за 3,2 млн грн
Управління комунальної власності ЛМР продало приміщення магазину на пл. Святого Теодора, 4 за 3,2 млн грн. Новим власником приміщень стало ПП «Фірма Престиж Сервіс».
У Львові IT-компанія купила територію колишньої виправної колонії (відео) У Львові IT-компанія купила територію колишньої виправної колонії (відео)
Ділянку у понад 10 га викупила провідна львівська IT-компанія. Стартова ціна була 132 млн грн, втім останній переможний лот вартував 400 млн грн.
Loading...
Load next