Німеччина призупинила сертифікацію “Північного потоку-2”

Німеччина призупинила сертифікацію “Північного потоку-2”
Німецький регулятор тимчасово призупинив процедуру сертифікації газогону "Північний потік-2".

Для відновлення сертифікації необхідно створення компанії-оператора газогону відповідно до законодавства Німеччини, повідомило dw.com.

Оператор має передати активи німцям. Процес сертифікації відновиться, коли німецькій дочірній компанії будуть передані основні активи і кадрові ресурси оператора газогону Nord Stream-2 AG, який є дочірньою компанією російського газового монополіста "Газпром" і базується в швейцарському місті Цуг. Тоді регулятор зможе перевірити новонаведені документи.

Коли ці вимоги будуть виконані, Федеральне агентство з мереж зможе продовжити розгляд протягом того часу, що залишиться від передбаченого законом чотиримісячного терміну, підготувати проєкт рішення і відповідно до законодавства про внутрішній ринок направити його Європейській комісії для коментаря, - йдеться в заяві.

Регулятор вже проінформував про це рішення міністерство економіки та енергетики Німеччини, Єврокомісію та учасників процедури.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Німеччина призупиняє сертифікацію "Північного потоку-2" Німеччина призупиняє сертифікацію "Північного потоку-2"
Німеччина хоче відкликати первинно позитивний сертифікат, який є вирішальним для сертифікації трубопроводу.
Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу
За інформацією Bloomberg, відповідна пропозиція вже обговорюється з європейськими партнерами.
"Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2" "Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія збудувала в обхід України. Зокрема, на початку вересня 2021 року РФ оголосила про завершення будівництва газопроводу й вже до кінця року планує здійснити перші поставки газу через нього.
Loading...
Load next