У Держдепі США передбачають, що «Північний потік—2» не запрацює до березня 2022 року

У Держдепі США передбачають, що «Північний потік—2» не запрацює до березня 2022 року
Радник президента США з питань глобальної енергетичної безпеки Джо Байдена заявив у понеділок, що президент Росії Володимир Путін наближається до використання природного газу як політичного інструменту, якщо Росія стримує експорт палива до Європи через її енергетичну кризу.

Я думаю, що ми наближаємося до цієї лінії, якщо Росія дійсно має постачати газ, а вона вирішить цього не робити, і вона зробить це лише в тому випадку, якщо Європа погодиться на інші вимоги, які абсолютно не пов'язані між собою, - сказав журналістам Reuters радник Байдена Амос Гохштайн, на запитання, чи використовує Путін газ як зброю.

Джо Байден і Амос Хохштайн

Хохштайн сказав, що ціни на газ у Європі були спричинені зростанням не лише через події в регіоні, але й через посушливий період у Китаї, що зменшило видобуток енергії з гідроенергетики та посилило глобальну конкуренцію за природний газ. Проте, хоча до європейської газової кризи призвели кілька факторів, Росія найкраще підходить для того, щоб прийти на допомогу Європі, сказав він.

У моєму розумінні немає жодних сумнівів, і (Міжнародне енергетичне агентство) підтвердило, що єдиним постачальником, який дійсно може значно змінити європейську енергетичну безпеку на цю зиму, є Росія, - сказав Хохштайн.

За його словами, Росія може збільшити видобуток газу вгору по течії і повинна зробити це швидко через наявні трубопроводи.

Юрій Вітренко, голова української державної енергетичної компанії «Нафтогаз», цього місяця заявив, що Росія намагається шантажувати Європу, щоб вона сертифікувала її газопровід «Північний потік-2», зберігаючи низькі поставки палива. Газопровід, проти якого Вашингтон виступає, оскільки він би обійшов Україну, завершений, але потребує дозволів Німеччини, щоб розпочати постачання російського газу під Балтійське море до Європи.

Юрій Вітренко, голова української державної енергетичної компанії «Нафтогаз»

 

Затвердження Німеччини та Європейської комісії щодо Північного потоку -2, ймовірно, триватиме до березня, тому, якщо Росія скаже, що може швидко збільшити потік газу через Північний потік -2, вона повинна мати можливість це зробити вже через існуючі трубопроводи, - наголосив Хохштайн.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com 

Читайте також
Європа боїться, що Росія перекриє доступ газу через військове вторгнення Європа боїться, що Росія перекриє доступ газу через військове вторгнення
Є інформація, що Сполучені Штати уже шукають союзників для постачання газу з інших країн.
Loading...
Load next