Байден запровадив санкції проти оператора Північного потоку-2

Байден запровадив санкції проти оператора Північного потоку-2
Президент США запевняє, що в разі подальшої ескалації Росії, США "робитимуть подальші" кроки.

Президент США Джо Байден оголосив, що доручив адміністрації запровадити санкції проти Північного Потоку-2 (Nord Stream 2 AG), яка є оператором нового російського газопроводу.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на заяву Байдена.

У заяві Байден наголосив, що відтоді, як Росія почала розгортати війська до українського кордону, Сполучені Штати тісно співпрацювали з союзниками та партнерами, щоб дати рішучу, єдину відповідь.

Як я сказав, коли зустрічався з канцлером Шольцом на початку цього місяця, Німеччина була лідером у цих зусиллях, і ми тісно координували наші зусилля, щоб зупинити газопровід «Північний потік-2», якщо Росія вторгнеться в Україну.

Нагадаємо, вчора Німеччина оголосила, що припиняє сертифікацію нафтопроводу.

А вже сьогодні Президент Байден наказав своїй адміністрації запровадити санкції проти Nord Stream 2 та її службовців.

Ці кроки є ще однією частиною нашого початкового траншу санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я говорив, ми без вагань робитимемо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію, - запевнив Президент США.

Він додав, що своїми діями Путін надав світові величезний стимул відійти від російського газу та до інших видів енергії. Байден також подякував Канцеру Німеччини Шольцу за його тісне партнерство і постійну відданість притягненню Росії до відповідальності за її дії.

Вас може зацікавити стаття: Санкції є санкції. Росія повинна заплатити дорогу ціну, — Фурса.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Зупинка газопроводу: Зеленський закликав Сенат США підтримати санкції проти Північного потоку-2 Зупинка газопроводу: Зеленський закликав Сенат США підтримати санкції проти Північного потоку-2
Будівництво газопроводу Північний потік-2 потужністю 55 млрд. кубометрів газу на рік завершили 10 вересня.
"Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю "Пекін частково заплатить": радник Байдена заявив, що санкції США проти РФ в разі вторгнення до України торкнуться і Китаю
За словами американського президента Джо Байдена, Білий дім готує комплекс заходів, щоб не допустити нового вторгнення Росії в Україну.
Через загрозу вторгнення: міністерка економіки Австрії заявила, що Німеччина може не дати дозвіл на запуск Північного потоку-2 Через загрозу вторгнення: міністерка економіки Австрії заявила, що Німеччина може не дати дозвіл на запуск Північного потоку-2
17 грудня Nord Stream 2 заявила про початок заповнення газом другої нитки газопроводу.
Loading...
Load next