Зникає бажання і можливість домовлятися, — Зеленський про переговори з Росією

Зникає бажання і можливість домовлятися, — Зеленський про переговори з Росією

Терпіння для переговорів із росією закінчується, враховуючи все більше свідчень про звірства, скоєних російськими військами.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час спілкування із студентами Інституту політичних досліджень у Парижі, повідомили CNN.

Ми готові вести ці переговори, поки що не пізно. З кожною новою Бучею, з кожним новим Маріуполем, з кожним новим містом, де є десятки загиблих, випадки зґвалтування, з кожним новим звірством зникає бажання і можливість домовлятися, а також можливість вирішення цього питання дипломатично, - сказав Зеленський.

Україна виграє війну і поверне всі свої території, заявив глава держави.

Також Зеленський нагадав про необхідність вступу України до Європейського Союзу.

Україна лише посилить інші держави, наша армія продемонструвала свої можливості. Наші люди зарекомендували себе, - сказав президент.

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда підтримав ідею президентки Словаччини Зузани Чапутової лобіювати лідерів держав Західної Європи, які "займають більш стриману позицію" щодо надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Про це він заявив на пресконференції 11 травня.

Я прийняв пропозицію здійснити своєрідну лобістську місію для України серед наших колег у країнах Європейського Союзу в Західній Європі. Особливо там, де є сумніви, чи має Україна швидко отримати цей статус кандидата, — сказав Дуда.

Він наголосив, що Україна повинна відчувати підтримку Європи в протистоянні з Росією.

Ми не сумніваємося, що вона (Україна — ред.) має отримати цей статус якомога швидше, і ми будемо переконувати в цьому в різних місцях, спробуємо переконати, щоб Україна отримала цю підтримку, — додав польський президент.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину опитувальника щодо членства в ЄС.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна "Я не збираюсь розмовляти з терористами": Зеленський відповів на пропозицію Путіна
Володимир Зеленський відреагував на пропозицію російського президента щодо переговорів з ватажками ЛНР та ДНР. Президент України різко відкинув пропозицію Путіна щодо обговорення питання війни на Донбасі з представниками "народних республік".
Loading...
Load next