Кабмін знизив екологічні вимоги до бензину та дизпалива на час воєнного стану

Кабмін знизив екологічні вимоги до бензину та дизпалива на час воєнного стану

Кабінет міністрів вніс зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, якими дозволив вводити в обіг бензини та дизельне паливо класів Євро-3 і Євро-4, а також спростити проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів.

Як повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, ці зміни діятимуть до припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Це дасть змогу залучити додатковий ресурс пального для Збройних Сил України та інших військових формувань, сільгосптехніки та автотранспортних засобів, – зазначається у повідомленні. 

Своєю чергою згідно із заявою уповноваженого представника польського уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петра Наімсого, Варшава не закуповуватиме газ у РФ після 2022 року навіть за короткостроковими контрактами.

Навіть якщо комусь могло здатися, що це (постачання за короткостроковими контрактами – ред.) могло б бути вигідним з погляду бізнесу, то в сьогодення важко собі це уявити, — сказав Наїмський в ефірі радіостанції RMF FM.

Нагадаємо, раніше 300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next