"Без цих людей уже буде майбутнє України": Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі (відео)

"Без цих людей уже буде майбутнє України": Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі (відео)

У понеділок, 23 травня, президент України Володимир Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі в Швейцарії.

Зеленський спілкувався з учасниками форуму у режимі онлайн.

Війна, яка розв'язана Росією, несе за собою не що інше, як голод, бідність, відчай і хаос. Багатьом у світі. Не тільки нам, - заявив глава держави.

Найголовніші тези Зеленського під час виступу, передає Gazeta.ua.

Про авіаудар окупантів по селищу Десна на Чернігівщині

На жаль, статистика така: сьогодні на Десні під уламками 87 жертв. 87 трупів, жертв, убитих - без цих людей уже буде майбутнє України.

Діяти превентивно

Потрібно змінювати підхід. Не реагувати, а діяти превентивно. Ми зупинили російську армію, яку називали другою у світі, і ціною важких боїв і тисяч життів поступово витискаємо окупантів з нашої землі. Але чи довелось би нам це робити, якби ще минулого року до нас дослухалися й застосували проти Російської Федерації справедливо й превентивно увесь спектр санкцій, які здатні збити з ніг будь-якого агресора?

Нафтове ембарго

Санкції мають бути максимальними. Ембарго на російську нафту. Повне блокування всіх банків без винятку. Повна відмова від російського ІТ-сектору. Повне припинення торгівлі з агресором. Це має бути такий прецедент санкційного тиску, який ще десятиліттями переконливо працюватиме на підтримання миру.

Спротив світу

Не чекайте фатальних пострілів. Не чекайте застосування Росією спеціальної зброї - хімічної, біологічної і, не дай Боже, ядерної. Не створюйте в агресора враження, нібито світ не чинитиме достатнього спротиву. Захищайте одразу по максимуму свободу й нормальний, корисний для всіх мирний порядок у світі.

Про крадене росіянами зерно

Зерно щодня крадуть російські військові, потім його привозять кораблями до інших країн.

Про колишній російський дім у Давосі

Погляньте на будівлю колишнього російського дому в Давосі. Він перетворений на дім російських воєнних злочинів. І це – приклад їхньої трансформації. Того, що Росія зробила із собою, ставши державою воєнних злочинів.

Про політичних лідерів

Дуже вас прошу, прокидаючись уранці, крім своїх питань, є такий відомий вислів, поставте собі запитання, що ти зробив для України сьогодні.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що війна проти України може призвести до більшого збідніння росії, ніж у 90-х.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
"Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія "Вони щось готують" — Шмигаль заявив, що за підготовкою держперевороту в Україні стоїть Росія
Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна серйозно ставиться до доступної інформації про можливий держпереворот.
Loading...
Load next