Польські компанії долучилися до відновлення енергетичної інфраструктури України

Польські компанії долучилися до відновлення енергетичної інфраструктури України

Компанії, що входять до Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії, постачають Україні обладнання для проведення робіт із відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок бойових дій. На цьому наголосив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба міністерства, передає kosatka.media.

Війна в Україні, спровокована агресією російської федерації, завдає величезних матеріальних втрат енергетичній інфраструктурі. У зв'язку з руйнуваннями, викликаними бойовими діями, ми бачимо необхідність підтримати енергосистему матеріалами та обладнанням, що дозволить відновити постачання електроенергії на найбільш стратегічні напрями, — йдеться у листі президента Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії Роберта Засіни до міністра енергетики України.

Так, минулого тижня члени асоціації розпочали кампанію з надання допомоги Україні.

Серед наданого обладнання — найнеобхідніше, зокрема кабелі для низької та середньої напруги з допоміжними матеріалами, трансформатори середньої/низкої напруги, електрогенератори тощо.

Очікується, що найближчим часом буде надіслано наступну партію допомоги енергетичному сектору. Транспортування вантажів для України координується та організується Польською урядовою агенцією стратегічних резервів.

Нагадаємо, раніше ЄС готовий створити прискорені торгові маршрути для України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Вторгнення Росії: Поляки виступають за військову підтримку України Вторгнення Росії: Поляки виступають за військову підтримку України
Більшість польських громадян вважають, що у разі нападу Росії на Україну НАТО має надати військову підтримку саме Києву.
Loading...
Load next