Міжнародне енергетичне агентство проведе екстрену нараду для боротьби зі стрімким зростанням цін на нафту

Міжнародне енергетичне агентство проведе екстрену нараду для боротьби зі стрімким зростанням цін на нафту
Нафта подешевшала через плани США з використання резервів на тлі війни рф проти України.

Міжнародне енергетичне агентство проведе екстрену зустріч у п'ятницю, щоб обговорити нове вивільнення стратегічних резервів разом із планом Сполучених Штатів з масових поставок, починаючи з травня, для стримання різкого зростання цін на нафту. Повідомляє Reuters.

Великі споживачі шукають способи послабити вплив світових цін на нафту, які зросли більш ніж на 30% цього року, на їхню економіку після того, як група провідних нафтовиробників ОПЕК+ вирішила дотримуватися планів збільшити обсяги поставок у травні на скромні 432 тисяч барелів на день.

Очікується, що санкції Заходу проти росії після їх вторгнення в Україну призведуть до втрати близько 3 мільйонів барелів на добу (барелів на добу) російської нафти в квітні, за даними МЕА.

Щоб ліквідувати цей дефіцит, президент США Джо Байден у четвер санкціонував найбільше вивільнення зі стратегічних резервів нафти США – 1 мільйон барелів на добу протягом шести місяців, починаючи з травня.

Оголошення США було зроблено за день до того, як країни-члени МЕА повинні зустрітися в п'ятницю о 12:00 за Грінвічем, щоб обговорити подальше екстрене вивільнення запасів нафти, що піде за їхньою угодою від 1 березня про вивільнення близько 60 мільйонів барелів.

Деякі члени Азіатсько-Тихоокеанського регіону заявили, що підтримають ініціативи МЕА.

Японія діятиме належним чином у зв'язку з вивільненням запасів нафти, уважно спостерігаючи за глобальними подіями, заявив міністр промисловості країни Коїті Хагіуда в п'ятницю.

Незрозуміло, чи буде вивільнення зроблено тільки США, чи Сполучені Штати зроблять пропозицію на засіданні МЕА, - заявив він.

Нагадаємо, щоб зменшити залежність від рф: Іспанія та Італія планують побудувати власний газопровід.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next