Найбільший японський нафтопереробник відмовився купувати російську нафту

Найбільший японський нафтопереробник відмовився купувати російську нафту
У компанії зазначили, що купуватимуть альтернативні поставки з Близького Сходу.

Найбільший японський нафтопереробник Eneos Holdings Inc (5020.T) не планує купувати російську нафту, поки не вирішаться всі проблеми, пов’язані з війною в Україні, і буде купувати альтернативні поставки з Близького Сходу.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на Reuters. 

Наразі ми маємо намір отримати альтернативи від наявних торгових партнерів, таких як Саудівська Аравія, Абу-Дабі та Кувейт, але ми продовжимо наші зусилля з диверсифікації наших джерел, щоб зменшити залежність від Близького Сходу в майбутньому, — Цутому Сугіморі, голова правління Eneos Holdings.

Минулого місяця Сугіморі заявив, що Eneos припинив купувати російську нафту у відповідь на вторгнення Росії в Україну, яке москва називає «спецоперацією». Японія купувала російську нафту в 2021 році.

Зокрема, Сполучені Штати заявили в березні, що продадуть 180 мільйонів барелів нафти зі своїх стратегічних резервів нафти зі ставкою 1 мільйон барелів на добу, починаючи з травня, щоб допомогти пригальмувати зростання цін після кризи в Україні. Це найбільший випуск із запасу з моменту його створення в 1970-х роках.

Це досить великий обсяг, і це матиме певний вплив на ринок нафт, – сказав Сугіморі, який також є президентом Нафтової асоціації Японії.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що в ЄС розпочинають обговорення запровадження ембарго на російську нафту.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Міжнародне енергетичне агентство проведе екстрену нараду для боротьби зі стрімким зростанням цін на нафту Міжнародне енергетичне агентство проведе екстрену нараду для боротьби зі стрімким зростанням цін на нафту
Нафта подешевшала через плани США з використання резервів на тлі війни рф проти України.
"Нафта в Україні перетворюється на кров", — міністр економіки Фінляндії закликав відмовитись від російської нафти "Нафта в Україні перетворюється на кров", — міністр економіки Фінляндії закликав відмовитись від російської нафти
Уряд Фінляндії готовий відмовитися від російських енергоносіїв.
Loading...
Load next