Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 15,2 млрд грн

Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 15,2 млрд грн
Усього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано понад 15,3 млрд грн в еквіваленті. Зокрема понад 4,8 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті.

Станом на 21 квітня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить майже 113 млн грн. Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 15,2 млрд грн.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу НБУ.

 Зокрема було надіслано:

  • на потреби Національної гвардії України – всього 950 млн грн;
  • на потреби Національної поліції України  – всього 1 650 млн грн;
  • на потреби Міністерства оборони України – всього 11 628 млн грн;
  • на потреби Державної прикордонної служби – всього 980,2 млн грн.

Усього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано понад 15,3 млрд грн в еквіваленті. Зокрема понад 4,8 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США,  євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великої Британії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади та ще багатьох країн світу).

Нагадаємо, що для допомоги Українській Армії перерахувати кошти можна як за реквізитами, так і за допомогою платіжної картки: https://bank.gov.ua/ua/about/support-the-armed-forces 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці
В Україні найбільш поширеними в готівковому обігу є банкноти номіналом у 200 гривень, однак при цьому найменше користуються українці банкнотами у тисячу гривень.
НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет
Національний банк України вже 21 травня цього року планує виставити на аукціон брухту 45,8 тонни виведених з обігу українських монет номіналами 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок.
Loading...
Load next