Позиція змінилася: Німеччина готова до запровадження ембарго на російську нафту уже найближчими днями

Позиція змінилася: Німеччина готова до запровадження ембарго на російську нафту уже найближчими днями

Німеччина готова припинити постачання російської нафти. Найближчими днями планують знайти альтернативу поставкам з рф, хоч раніше Берлін казав, що не буде готовий до такого і до кінця року.

Про це повідомив міністр економіки Німеччини Роберт Хабек, пише Süddeutsche Zeitung.

Сьогодні я можу сказати, що ембарго стало керованим для Німеччини, — сказав німецький політик.

Він припускає, що це питання кількох днів. Частка російської нафти на ринку Німеччини становить лише близько 12%. І вона припадає виключно на поставки для одного нафтопереробного заводу.

До цього Хабек завжди наголошував, що незалежність від російської нафти не може бути досягнута до кінця року і що негайне ембарго завдасть серйозних збитків економіці Німеччини. Тепер, очевидно, позиція змінилася.

Також уряд Німеччини заявив про намір вивезти з України до 52 контейнерів або кілька тисяч тонн зерна кожним поїздом DB Cargo. Про це повідомляє видання Handelsblatt.

Залізничне транспортування DB Cargo має на меті забезпечити цьогорічне сільськогосподарське виробництво в Україні й замінити відсутність морського транспорту.

Як співробітник із залізничного транспорту, я підтримую ідею, що 20 мільйонів тонн зерна мають бути відвантажені, щоб запобігти голоду у світі, — зазначив держсекретар парламенту в міністерстві транспорту ФРН Міхаель Теурер.

Теурер підтвердив, що ведуться переговори з українською залізницею та іншими європейськими залізницями, зокрема Польщі, Чехії, Словаччині та Румунії. Вивчаються можливості реалізації «зернового мосту». Ідеться про майже 20 тис. поїздів, які могли б курсувати державною залізницею. А також про можливості фінансування заходів із федерального бюджету та про конкурентну нейтральність.

Політик зауважив, що перевезення потягом дорожчі, ніж кораблем. Однак, відомча координація вже триває в рамках федерального уряду.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next