Конгрес США ухвалив законопроєкт про допомогу Україні на 40 мільярдів доларів

Конгрес США ухвалив законопроєкт про допомогу Україні на 40 мільярдів доларів
Далі законопроєкт має ухвалити Сенат, перш ніж його зможуть передати президенту Джо Байдену.

Палата представників Конгресу проголосувала за ухвалення законопроєкту на суму приблизно 40 мільярдів доларів для надання допомоги Україні. Напередодні Президент США Байден закликав Конгрес негайно ухвалити новий пакет підтримки для України.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на CNN.

Законопроєкт, ухвалених Палатою представників, передбачає фінансування довгого переліку пріоритетів, включаючи військову та гуманітарну допомогу.

Зокрема фінансування, яке виділяє президент, дозволяє адміністрації надсилати військову техніку та зброю зі запасів США. Це було одним із основних способів швидкого забезпечення українців військовою технікою адміністрацією протягом останніх 75 днів війни в Україні.

До додаткової допомоги Україні, яка була підписана в середині березня, було включено 3 мільярди доларів цього виду фінансування. Адміністрація Байдена використовує ці кошти для надання військової допомоги Україні в рамках низки пакетів президентських повноважень. Останній пакет у розмірі 150 мільйонів доларів був затверджений 6 травня, - зазначають у виданні.

Законопроєкт також передбачає фінансування Ініціативи для сприяння безпеці в Україні в розмірі 6 мільярдів доларів, що ще один спосіб надає Україні військову допомогу адміністрацією Байдена. Фінансування USAI дозволяє адміністрації купувати зброю у підрядників, а потім надавати цю зброю Україні, тому цей метод не береться безпосередньо зі запасів США.

Відповідно до відомостей від Палати представників демократів, кошти будуть використані на:

  • допомогу українським військовим і силам нацбезпеки,
  •  військове озброєння та обладнання,
  • навчання українських військових,
  • матеріально-технічне забезпечення та підтримку розвідки тощо.

Нагадаємо, раніше Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Байден оголосив про додаткові 800 мільйонів доларів військової допомоги Україні Байден оголосив про додаткові 800 мільйонів доларів військової допомоги Україні
Адміністрація Байдена також оголосила про нову програму для біженців, за спрощеною процедурою якої, можна буде виїхати до США.
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Loading...
Load next