Подарунок на мільярд: Байден оголосив про найбільший пакет допомоги для України

Подарунок на мільярд: Байден оголосив про найбільший пакет допомоги для України
Йдеться про військову допомогу на 2,98 мільярда доларів.

У привітанні до Дня Незалежності України президент США Джозеф Байден оголосив про найбільший станом на сьогоднішні транш допомоги у сфері безпеки: близько 2,98 мільярда доларів зброї та обладнання буде надано через Ініціативу сприяння безпеці Україні.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Ці кошти дозволять Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари, щоб забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі.

Я знаю, що цей День Незалежності гірко-солодкий для багатьох українців, оскільки тисячі людей вбито чи поранено, мільйони змушені залишити свої будинки, і багато інших стали жертвами звірств та нападів з боку росії. Але шість місяців нещадних атак лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за тридцять один рік незалежності, – заявив президент США.

Цей грант буде наданий на безповоротній основі, про що напередодні повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Раніше у західних ЗМІ повідомляли, що новий пакет допомоги відрізнятиметься від більшості попередніх, адже у цьому кошти будуть здебільшого спрямовані на те, щоб допомогти Україні забезпечити її середньострокову та довгострокову оборону. 

Нагадаємопопри загрозу обстрілів: дипломати США залишаються в Києві.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США
Однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України
Сполучені Штати Америки стежитимуть за ситуацією поблизу українського кордону після заяви Росії про завершення військових навчань і відведення їхніх військ.
Loading...
Load next