Разом із Великою сімкою: Німеччина зацікавлена у фінансовій допомозі Україні

Разом із Великою сімкою: Німеччина зацікавлена у фінансовій допомозі Україні

Влада Німеччини зацікавлена ​​у фінансовій допомозі Україні разом із партнерами по G7 на тлі війни з росією.

Про це заявив міністр фінансів Крістіан Лінднер та наголосив, що Берліну необхідно знову скоротити витрати до наступного року, пише Reuters.

Ми маємо знайти вихід із кризи, - сказав Лінднер журналістам, підтвердивши свою мету повернути Німеччині боргове гальмо у 2023 році.

За його словами, провідні економіки Великої сімки обговорюють потреби України у ліквідності.

Незалежно від фінансування України... уряд Німеччини продовжує відмовлятися від спільних запозичень у ЄС або навіть у валютному союзі, - додав Лінднер.

Своєю чергою Німеччина не планує використовувати новий, але не введений в експлуатацію газопровід "Північний потік - 2".

Про це заявила на брифінгу в середу представниця Мінекономіки ФРН Анніка Айнгорн (Annika Einhorn), повідомляє Укрінформ.

Трубопровід "Північний потік - 2" після початку російської загарбницької війни проти України справді мертвий, - заявила Айнгорн.

Вона наголосила, що "безпека енергопостачання у Німеччині є гарантованою".

Спікер запевнила, що міністерство, кризовий штаб "Газ" уважно стежать за ситуацією та останнім розвитком подій.

Нагадаємо, раніше Зеленський зустрівся з головою Бундестагу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"У разі вторгнення Росії в Україну "Північного потоку-2" не існуватиме" – Байден "У разі вторгнення Росії в Україну "Північного потоку-2" не існуватиме" – Байден
Вашингтон не відчуває жодних зволікань з боку уряду в Берліні для того, щоби повністю припинити існування проєкту Nord Stream 2 у разі російського вторгнення в Україну.
Loading...
Load next