Зеленський зустрівся з головою Бундестагу (відео)

Зеленський зустрівся з головою Бундестагу (відео)

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з главою німецького Бундестагу Бербель Бас. Гарант подякував німецькому політику за підтримку України під час війни.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Приємно, що саме в такі складні дні Ви приїхали підтримати Україну, в особливі дні - дні війни на нашій землі. Зі своєї сторони хочу подякувати за підтримку у Бундестазі важливих для України речей, про нещодавно проголосовану резолюцію щодо підтримки України важкою зброєю... Також хочеться, щоб і Ви, і Бундестаг підтримали майбутню резолюцію щодо членства України в Євросоюзі, - зазначив Зеленський.

Своєю чергою президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що війна РФ проти України поставила хрест на ідеї спільного європейського дому, озвучену ще президентом СРСР Міхаілом Горбачовим.

Як повідомляє Radio Rur, таку заяву Штайнмаєр зробив під час виступу на федеральному конгресі німецьких профспілок DGB, передає "Європейська правда".

Сьогодні, 8 травня, мрія про спільний європейський дім провалилася. Його місце зайняв кошмар. Нинішнє 8 травня – день війни,- заявив він.

Штайнмаєр також наголосив на необхідності захисту демократії: "Ми були занадто впевнені, що мир, свобода, процвітання – це само собою зрозуміле. Але ця війна жорстоко дає зрозуміти нам, що ми повинні захищати та захищати нашу демократію — внутрішньо і зовні!".

Напад на Україну – це також напад на ідею ліберальної демократії та цінності, на яких вона ґрунтується: свобода, рівність, повага до прав людини та людської гідності,- додає президент Німеччини.

Також він назвав "підступним  та цинічним зловживанням історією" спроби Путіна провести паралель між перемогою над Третім рейхом у 1945 році та нинішньою агресією проти України.

Нагадаємо, раніше Київ відхилив пропозицію візиту президента Штайнмаєра.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський" "Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський"
Раніше лідер цієї ж політичної сили Тіно Хрупалла заявив, що Росія окупувала Кримський півострів у 2014 році.
Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю
Раніше повідомлялося, що Німеччина виключає можливість поставки летальної зброї Україні, оскільки в країні діє заборона на експорт зброї в кризові регіони.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next