Загроза глобальній продовольчій безпеці: ЄС пропонує спростити експорт продукції з України

Загроза глобальній продовольчій безпеці: ЄС пропонує спростити експорт продукції з України
План спрямований на інтеграцію інфраструктури України та ЄС для мобілізації 20 мільйонів метричних тонн зерна.

Фото: Тьєррі Монасс/Getty Images

Європейський Союз пропонує створити «смуги солідарності» виключно для експорту сільськогосподарської продукції з України, щоб допомогти пом’якшити блокаду продукції, яка загрожує глобальній продовольчій безпеці.

Про це повідомляє CNN з посиланням на сьогоднішній пресреліз Єврокомісії.

План спрямований на інтеграцію інфраструктури України та ЄС для мобілізації 20 мільйонів метричних тонн зерна, яке мають відправити з України протягом трьох місяців, заявила комісар ЄС з транспорту Адіна Валеан. 

Тисячі» вантажівок і вагонів застрягли на українській стороні багатьох кордонів ЄС, із середнім часом очікування 16 днів, а на деяких кордонах — до 30 днів, — заявила комісія.  

Комісія закликає керівників вантажних перевезень та інфраструктури вжити заходів для оптимізації українського експорту, наприклад, зробити більше транспортних засобів доступними та визначити пріоритетні часові проміжки.

Національні органи також просять застосувати максимальну гнучкість для прискорення процедур у пунктах перетину кордону, та працювати над тим, щоб забезпечити більше можливостей для тимчасового зберігання українського експорту. 

Зазначено, що блокада експорту внаслідок війни з росією, на додаток до випадків крадіжки зерна російськими військами, спричиняє глобальну кризу постачання зернових, таких як пшениця та кукурудза.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Для того, хто щодня вбиває сотні людей, проблема голоду неважлива, – Микола Сольський Для того, хто щодня вбиває сотні людей, проблема голоду неважлива, – Микола Сольський
Україні необхідна постійна комунікація і готовність країн G7 швидко реагувати на всі виклики, пов'язані з експортом с/г продуктів.
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Loading...
Load next