Ембарго на технології: ЄС вже почав розробляти сьомий пакет санкцій проти росії

Ембарго на технології: ЄС вже почав розробляти сьомий пакет санкцій проти росії

Європейський Союз почав роботу над новими санкціями проти російської федерації.

Це буде сьомий пакет обмежень та заборон. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський в інтерв'ю PAP.

За його словами, нові санкції мають бути ще жорсткішими. Зокрема, у контексті газу, який РФ ще може продавати, а також відключення всіх російських банків від системи SWIFT, зокрема - Газпромбанку.

Також необхідно запровадити ембарго на технології, які Росія ще може постачати та використовувати у своїй промисловості, - додав Яблонський.

Крім того, він підкреслив, що необхідно конфіскувати російські активи в Європі, а не просто заморозити їх. Втім, роботи щодо цього вже ведуться.

Своєю чергою прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що відсьогодні Європейський Союз лібералізує правила торгівлі та призупиняє дію усіх імпортних мит на українські товари. 

За його словами, це дасть українським виробникам додаткові можливості наростити експорт до ЄС та посилить економіку України.

Будуть скасовані тарифи, зокрема, на промислову продукцію. Для аграрної продукції прибираються квоти, - зазначив Шмигаль.

Прем'єр інформує, що у квітні майже 80% українського експорту йшло в ЄС, а тому зняття мит і тарифів дозволить українському бізнесу заощадити десятки мільйонів доларів. 

Дякуємо ЄС за черговий значний жест солідарності з Україною та непохитну підтримку нашої держави! - резюмує він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна постачатиме електроенергію до Молдови з 4 червня.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next