Україна постачатиме електроенергію до Молдови з 4 червня

Україна постачатиме електроенергію до Молдови з 4 червня

Вже від завтра розпочнеться постачання української електроенергії до Молдови. Повідомила національна енергетична компанія "Енергоатом".

З 04 червня 2022 року розпочнеться постачання української електроенергії до Молдови. ДП «НАЕК «Енергоатом» - найбільший виробник електроенергії України - уклав експортний контракт з молдовською державною компанією Energocom. Відповідно до домовленостей, Енергоатом планує у червні поставити в Молдову 85,2 тис. МВт-год електроенергії за ціною $77 за 1 МВт-год, - повідомили в НАЕК.

Зазначається, що завдяки експорту «Енергоатом» отримає додаткове джерело для фінансування ПСО, за яким здійснюється постачання електроенергії населенню.

Енергоспоживання Молдови значною мірою залежить від генерації на Молдовській ДРЕС, що належить рф. Український експорт дозволить країні диверсифікувати постачання електричної енергії та посилити її енергетичну безпеку, - кажуть на підприємстві.

Україна та Молдова разом подолали складний шлях інтеграції з європейською ENTSO-E. Енергосистеми обох країн були повністю синхронізовані з енергомережею континентальної Європи в середині березня 2022 року. На сьогодні Україна та Молдова продовжують партнерство та поглиблюють співпрацю.

Нагадаємо, що ЄС остаточно затвердив шостий пакет санкцій: перелік заборон та обмежень.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
В Україні з 1 липня очікується підвищення цін на електроенергію В Україні з 1 липня очікується підвищення цін на електроенергію
Ймовірно, зростання стосуватимуться лише тих, хто використовує понад 300 кВт-год на місяць.
Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ
Запорізька ТЕС, що входить в структуру холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, порушує законодавство в сфері виробництва електроенергії, це може дестабілізувати енергетичну систему України. 
Ринок електрокарів на підйомі: як інвесторові скористатися цією можливістю Ринок електрокарів на підйомі: як інвесторові скористатися цією можливістю
 Зараз частка електромобілів займає всього 3% у світовому автопромі. Але ситуація стрімко змінюється: вже до кінця 2020-х, за прогнозами Wedbush Securities Inc., кожен третій автомобіль буде працювати на електробатареї.
Loading...
Load next