Сезон ягід, фруктів та овочів: в чому користь та які ціни у Львові (відео)

Сезон ягід, фруктів та овочів: в чому користь та які ціни у Львові (відео)
Ціни на полуницю та черешню, порівняно з минулим роком, практично не змінилися, кажуть продавці.

Сезон полуниці та черешні у розпалі. Ягоди і фрукти буквально заполонили ринки. І люди охоче купують сезонні ласощі. Пані Світлана торгує домашньою полуницею, яку вирощують в Магерові. Ціна залежить від самої ягоди. Дрібнішу продають по 55 грн/кг, більша вартує 60. А за півлітра суниці просять 120 грн.  

200 кг завжди ми маємо і завжди спродуємося. Постійно в кінці звичайно що ціни нижчі стають трошки. Бо хочеться їхати додому і швидше, бо треба знов вибирати ягоди, — каже  Світлана, продавчиня. 

Ціни на сезонні смаколики, порівняно з минулим роком, практично не змінилися, кажуть продавці. А от овочі дещо таки додали у вартості.  

Є деякі товари чуточку піднялися, але не набагато. Полуниця 60, як минулого року. Вишня то саме, черешня така сама ціна. Ну трошечки на огірок, але ви розумієте, що йде війна, воєнні дії і Закарпаття всю Україну не забезпечить. Солярка дорога, товару мало, — підкреслила Марія, продавчиня. 

На сьогодні всім важко. І тому якось продавці, підприємці наші стараються ціни якось тримати в межах розумного. Ну відповідно, якщо вони куплять товар дорожче, то вони мусять якось накрутку трохи зробити. А як ні то вони в кінець дня стараються ціни опустити, щоб розпродати товар, — зазначає Любов Мудрак, адміністраторка ринку.

Покупців ж на ринку навпаки побільшало, кажуть продавці. Але у літній період цього й очікували. Адже ні для кого не секрет, що сезонні фрукти і овочі — це відмінне джерело вітамінів. Тому й не дивно, що попит на цей товар зростає. 

Користь сезонних ласощів безперечна, каже дієтологиня Ольга Муштрук. Ягоди, наприклад, протидіють серцево-судинним захворюванням і артеріальній гіпертензії, пришвидшують кровотік допомагають виводити жир з організму, мають протизапальну і бактерицидну дію. Черешня ж зменшує біль при ревматизмі та артриті. А от вишня містить гормон сну — мелатонін, і зміцнює імунну систему.  

А от серед овочів особливу увагу рекомендують звернути на капусту: цвітна, броколі, брюссельська, білокачанна. Усі ці види вельми багаті на амінокислоти та вітамін С. 

Тож не відмовляйте собі у сезонних продуктах, поки їх є вдосталь.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні злетіли ціни на сало В Україні злетіли ціни на сало
З початку лютого 2022 року ціна на продукт стрімко почала підніматися.
В Україні прогнозують чергове зростання цін на паливо (відео) В Україні прогнозують чергове зростання цін на паливо (відео)
Водії вже почали готуватися до нового коливання цін на ринку паливно-мастильних матеріалів.
На Львівщині стало втричі більше мільйонерів На Львівщині стало втричі більше мільйонерів
Станом на квітень цього року 73 громадян Львівщини задекларували доходи за 2020 рік в сумі більше ніж 1 млн гривень.
Loading...
Load next