Україна отримає грант на 1,7 млрд дол., гроші спрямують на медицину - Шмигаль

Україна отримає грант на 1,7 млрд дол., гроші спрямують на медицину - Шмигаль

Україна отримає 1,7 млрд доларів гранту від Цільового фонду одного донора, створеного МБРР, Міжнародною асоціацією розвитку та USAID, - повідомив Шмигаль у Telegram.

Проєкт відповідної угоди сьогодні схвалили на засіданні уряду. Це результати домовленостей, досягнутих партнерами з розвитку через розв’язану росією широкомасштабну агресію проти України. Грант залучатиметься на безоплатній, безповоротній основі у державний бюджет України від USAID за підтримки МБРР та МАР, вказав Прем'єр.

Кошти будуть спрямовані для покриття витрат державного бюджету на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій. Це надзвичайно вагома підтримка з боку наших американських партнерів, - зауважив Шмигаль.

Держбюджет за пів року на тлі війни звели з дефіцитом у понад 405 млрд грн. Фактичні державні запозичення до загального фонду становили 561,3 млрд грн, або 133,5% від запланованих на цей період. Із зовнішніх джерел залучено 211,6 млрд грн.

Нагадаємо, що Рада підтримала можливість списання кредитів на знищене під час війни майно.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
В Україні вже понад 200 тисяч людей подали заявки на отримання "карантинних 8 тисяч" В Україні вже понад 200 тисяч людей подали заявки на отримання "карантинних 8 тисяч"
Денис Шмигаль розповів, що станом на 21 квітня в Україні заявку на отримання 8 тисяч від держави через карантин подало понад 200 тисяч ФОПів та найманих працівників.
Без затримок: Шмигаль повідомив, що виплата "тисячі Зеленського" почнеться вчасно Без затримок: Шмигаль повідомив, що виплата "тисячі Зеленського" почнеться вчасно
Президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен українець, який отримав дві вакцини від Covid-19, зможе отримати 1 тисячу гривень на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів.
Loading...
Load next