Після підписання договору: в Україні розпочинається формування караванів із морських портів

Після підписання договору: в Україні розпочинається формування караванів із морських портів

Адміністрація морських портів України (АМПУ) повідомляє про підготовку портів Одеса, "Чорноморськ" і "Південний" до відновлення роботи у зв'язку з підписанням 22 липня в Стамбулі Ініціативи з експорту зерна та пов'язаних харчових продуктів морським шляхом.

Враховуючи викладене, інформуємо вас, що захід і вихід суден до вказаних морських портів здійснюватиметься шляхом формування каравану, який буде супроводжуватись судном лідирування, - наголошується в повідомленні АМПУ у Facebook у суботу.

З метою складання планів формування караванів АМПУ просить подавати заявки на включення суден на електронну пошту.

Під час підписання Ініціативи та одразу після неї президент Туреччини Реджеп Ердоган та міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомили, що рух суден може відновитися найближчими днями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна вже зібрала 6,5 млн тонн врожаю зернових.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Страшні наслідки війни: генсек ООН прогнозує масовий голод і крах продовольчої системи світу Страшні наслідки війни: генсек ООН прогнозує масовий голод і крах продовольчої системи світу
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вважає, що на світ може очікувати масовий голод. Крім того, він прогнозує крах глобальної продовольчої системи.
Loading...
Load next