Стало відомо, коли розпочнеться експорт зерна з українських портів

Стало відомо, коли розпочнеться експорт зерна з українських портів

Вже цього тижня має запрацювати угода щодо експорту зерна, і будуть здійснені перші поставки із українських портів.

Про це заявили міністр інфраструктури Олександр Кубраков і його заступник Юрій Васьков під час брифінгу, пише РБК-Україна.


Ми очікуємо, що запрацюємо в найближчі дні. Очікуємо створення координаційного центру в Стамбулі цього тижня, готуємо все, що залежить від нас, щоб ми були готові до старту цього тижня, - сказав Кубраков, додавши, що в рамках зернової угоди розмінування буде відбуватися виключно в тому коридорі, який необхідний для експорту.

Крім того, заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков повідомив, що зараз паралельно відбувається два процеси – «формування спільного центру у Стамбулі, наші представники вже прибули до Стамбулу, сьогодні очікується прибуття інших сторін і ми сподіваємося, що сьогодні-завтра будуть розроблені та погоджені внутрішні технічні документи цього центру, і він з середи буде готовий працювати».

Інший процес - це підготовка служб і портів, вона вже йде.

Ми вважаємо, що протягом найближчої доби ми будемо готові працювати по відновленню експорту продукції з наших портів. Мова йде про порт Чорноморськ, він буде перший, потім буде Одеса, потім порт Південний. Протягом двох тижнів ми будемо технічно готові здійснювати експорт з усіх трьох портів, - додав Васьков.

Вже протягом цього тижня ми сподіваємося, що перше відправлення буде здійснено, - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні розпочинається формування караванів із морських портів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next