Перший корабель з українським зерном може залишити порт цього тижня – Reuters

Перший корабель з українським зерном може залишити порт цього тижня – Reuters

Перший корабель з українським зерном може залишити чорноморський порт вже цього тижня. Повідомляє Reuters.

Схоже, цього тижня буде відвантажено перше зерно та відбудеться його вивезення з України, – цитує агентство слова посадовця.

Він додав, що всі деталі, зокрема безпечний маршрут для суден, було опрацьовано.

Офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що угода щодо експорту зерна може призвести до поновлення переговорів про припинення вогню між росією та Україною.

Туреччина, ООН, росія та Україна підписали у п'ятницю угоду про відкриття трьох українських портів – Одеси, Чорноморська та Південного – для зерна, яке застрягло на кілька місяців через повномасштабне вторгнення рф.

Анкара, яка здобула міжнародне визнання за роль посередника, координувала свої дії з москвою та Києвом, щоб відкрити коридор для відновлення світових постачань зерна.

Нагадаємо, що країни ЄС погодили надзвичайний план на випадок перекриття рф газу. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times
Щоб запобігти глобальному голоду та черговій кризі політики Великої Британії та Литви обговорили шляхи розв'язання проблеми.
Захист ринку від імпорту: міністр аграрної політики заявив, що Україна має вийти на виробництво 8 млн тонн молока у рік Захист ринку від імпорту: міністр аграрної політики заявив, що Україна має вийти на виробництво 8 млн тонн молока у рік
Раніше стало відомо, що прибутки виробників молока у 2021 році знизилися на 14%
Loading...
Load next