Нацбанк спростив валютні обмеження для волонтерів та бізнесу

Нацбанк спростив валютні обмеження для волонтерів та бізнесу

Нацбанк зняв ліміти на розрахунки фізичних осіб-волонтерів, які купують із гривневих карток за кордоном товари військового призначення.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Розуміючи важливість та ефективність волонтерського руху України та його важливе значення в умовах повномасштабної війни, НБУ дав можливість банкам не застосовувати ліміт на розрахунки фізосіб-волонтерів за гривневими платіжними картками за кордоном для купівлі товарів військового призначення, - йдеться у повідомленні.

Для цього потрібно одночасно дотримуватися таких вимог:

  • операції з рахунку волонтера мають бути типовими для цієї фізособи та обсяг операцій, що здійснювалися за рахунками, перевищував еквівалент 100 тис. грн на місяць до 21 липня 2022 року;
  • до банку потрібно подавати листа від держоргану або військової частини про співпрацю з волонтером та замовлення товарів відповідного призначення (якщо сума такої операції перевищує еквівалент 400 тис. грн на місяць);
  • надання орієнтовної вартості (розрахунку) товару та строків виконання замовлення;
  • інформування волонтером банку щодо збору коштів з метою оплати продукції.

Полегшення для бізнесу

Крім того, ураховуючи потреби бізнесу, Національний банк спрощує валютні обмеження, зокрема щодо використання корпоративних платіжних карток.

Нацбанк дозволив банкам продавати іноземну валюту юридичним особам та фізичним особам-підприємцям, що є резидентами України, із зарахуванням на поточний рахунок клієнта в іноземній валюті для подальшого використання відповідної валюти на здійснення витрат за допомогою корпоративних платіжних карток за кордоном.

Зокрема, таких витрат:

  • на відрядження працівників за кордон виключно для оплати добових витрат у межах щоденного ліміту в розмірі 80 євро (в еквіваленті) на одного співробітника;
  • на проживання та транспортні витрати (з документальним підтвердженням розрахунку зазначених витрат на одну особу).

Нагадуємо, що розрахунки валютними картками можуть здійснюватися без обмежень.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Нацбанк підвищив облікову ставку до 7,5% Нацбанк підвищив облікову ставку до 7,5%
Національний банк України підвищив облікову ставку з 6,5% до 7,5%.
В Нацбанку заявили, що в Україні вже немає системи відмивання коштів В Нацбанку заявили, що в Україні вже немає системи відмивання коштів
У Національному банку України заявляють, що заходи для протидії відмиванню коштів, були успішними і такої ситуації, яка спостерігалась у 2014−2015 роках по відмиванню "брудних" коштів, вже немає.
Чи зможуть українські ФОПи отримати карантинні виплати? Чи зможуть українські ФОПи отримати карантинні виплати?
Уряд України вводить програму підтримки фізичних осіб-підприємців і найманих працівників, постраждалих через карантинні обмеження у «червоних» зонах.
Loading...
Load next