Восени у деяких пенсіонерів зросте розмір пенсії: що відомо

Восени у деяких пенсіонерів зросте розмір пенсії: що відомо
Крім того, частина пенсіонерів зможе отримати надбавку.

 З 1 жовтня стартує програма підтримки пенсіонерів, яка триває вже два роки. Втім зараз її значно розширюють.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Це підтримка пенсіонерів, осіб поважного віку. Ми будемо здійснювати виплату, в рамках цієї програми, особам від 70 років — вони отримують з 1 жовтня 300 грн доплати до своєї пенсії. Особи, яким уже минулого року було призначено таку надбавку — це від 75 років, отримають її вже в проіндексованому вигляді, оскільки навесні вона вже була проіндексована, — зазначила Жолнович.

Міністерка додала, що разом з тим, з 1 жовтня держава підвищує мінімальний рівень пенсії для осіб старших 70 років, які мають повний страховий стаж до 3 000 грн.

Тобто менше ніж 3000 грн незалежно від їхнього доходу ним пенсія виплачуватись не буде. У пенсіонерів, у яких менший страховий стаж, відповідно пропорційно також підвищуватиметься виплата, — підкреслила Жолнович.

Нагадаємо, Україна не буде зараховувати стаж тим, хто працює на тимчасово окупованих територіях.

Віра Коновал - pravdautnews.com

Читайте також
В Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності, - Денісова В Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності, - Денісова
Українська омбудсменка Людмила Денісова заявила, що в Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності. До неї звертаються громадяни через низький рівень прожиткового мінімуму.
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
Українські пенсіонерки отримують на 30% менші пенсії, аніж чоловіки Українські пенсіонерки отримують на 30% менші пенсії, аніж чоловіки
Верховна комісарка Організації Об'єднаних Націй, Мішель Бачелет повідомила, що пенсія в українських жінок в середньому на 30% нижче, ніж аналогічні пенсійні виплати для чоловіків пенсіонерів.
Loading...
Load next