Україна не буде зараховувати стаж тим, хто працює на тимчасово окупованих територіях

Україна не буде зараховувати стаж тим, хто працює на тимчасово окупованих територіях

Україна не буде зараховувати стаж тих громадян, що працюють на тимчасово окупованих територіях. Про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" 4 серпня.

Доки вони не платять ЄСВ, їхній страховий стаж не зараховуватиметься ні в якому вигляді, – заявила Жолнович стосовно страхового стажу осіб, які працюють на тимчасово окупованих територіях, зокрема тих, хто перебуває під окупацією вже 8 років.

Вона також підкреслила, що усім пенсіонерам, які залишились на окупованій території, автоматично нараховуються пенсійні виплати.

Міністерка уточнила, що на тимчасово окупованих територіях наразі перебувають близько 3 млн пенсіонерів.

Щодо верифікації пенсійних виплат на новоокупованих територіях, міністерка зауважила, що якимось чином зв'язок підтримується, і якщо є інформація про смерть людини, Пенсійний фонд припиняє виплати.

І якщо ми побачимо, що шість місяців ми нараховуємо, а руху коштів за банком немає, ми призупиняємо нарахування. Саме призупиняємо, бо ми не знаємо, чи та людина не може зняти ці гроші, чи справді з нею вже щось сталося. А так намагаємося нараховувати, бо все ж презюмуємо, що люди живі, - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна готова до опалювального сезону в середньому на 60%.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next