Чому покупець у Лівані відмовився від українського зерна і яка роль росії: пояснення

Чому покупець у Лівані відмовився від українського зерна і яка роль росії: пояснення

Випадок із відмовою від українського зерна трапився у Лівані, де приватний гуртовий клієнт відмовився від контракту під приводом «затримки термінів доставки на понад 5 місяців». Але є підозри, що росія спонукає покупців не мати справ з Україною, обіцяючи зайняти її нішу на ринку зернових. 

Ситуацію пояснюють у Центрі стратегічних комунікацій.

  •  Затримка у виконанні контрактів пов’язана з форс-мажором: російською агресією та блокадою українських портів. 
  •  Україна відповідально ставиться до виконання контрактних зобов’язань і після складних перемовин змогла відновити морський експорт за сприяння міжнародних посередників.
  •  росія – токсичний торговельний партнер, бо намагається продавати крадене українське зерно і перебуває під потужними міжнародними санкціями, які позначаться на її бізнес-партнерах.
  •  кремль не займе нішу України на ринку та не буде розпоряджатися українським врожаєм, оскільки ЗСУ до кінця року визволять аграрні регіони країни.

Нагадаємо, "Зерновий коридор" захистили буферною зоною.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Росіяни хотіли вивезти викрадене зерно до Лівану: судна не впустили Росіяни хотіли вивезти викрадене зерно до Лівану: судна не впустили
Судна були перенаправленні до Сирії, в порти Латакія та Тартус.
Україна запропонувала Лівану купити за півціни вкрадене росією зерно з арештованого ним судна Україна запропонувала Лівану купити за півціни вкрадене росією зерно з арештованого ним судна
Судно Laodicea прибуло до порту Триполі 27 липня, однак через два дні, після протесту українського посольства, головний прокурор країни вирішив арештувати судно й розслідувати ситуацію.
Loading...
Load next