Україна запропонувала Лівану купити за півціни вкрадене росією зерно з арештованого ним судна

Україна запропонувала Лівану купити за півціни вкрадене росією зерно з арештованого ним судна
Судно Laodicea прибуло до порту Триполі 27 липня, однак через два дні, після протесту українського посольства, головний прокурор країни вирішив арештувати судно й розслідувати ситуацію.

Україна офіційно запропонувала ліванському уряду придбати вантаж зерна з заарештованого у порту Триполі сирійського судна Laodicea, яке нелегально вивезло його з окупованої росією території України.

Про це йдеться у повідомленні у Twitter посольства України в Лівані.

За домовленістю з власниками в Україні продукції на борту судна Laodicea, а також з метою уникнення псування викраденого зерна та збереження його в Лівані посольство України подало пропозицію уряду Лівану про закупівлю зазначеної продукції, - сказано в ньому.

Зокрема, борошно пшеничне пропонується купити по 350 доларів за тонну, а ячмінь - по 180 доларів за тонну. Вказано, що такі ціни є у два рази нижчими за ринкові.

Нагадаємо, раніше судно з українським зерном успішно пройшло перевірку в Стамбулі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України 300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України
Центробанк Росії втратив доступ до 300 мільярдів доларів резервів, що лежать на рахунках за кордоном. Їх вже зарезервували для України.
Loading...
Load next