ЄС та Україна підписали меморандум щодо макрофіну на 5 млрд євро, перший транш - у жовтні

ЄС та Україна підписали меморандум щодо макрофіну на 5 млрд євро, перший транш - у жовтні

Євросоюз та Україна підписали меморандум про взаєморозуміння щодо майбутнього надання макрофінансової допомоги обсягом 5 млрд євро, перший транш Україна має отримати в середині жовтня. Повідомляє "Європейська правда".

Радий підписати другий меморандум про взаєморозуміння з Україною відтоді, як РФ почала свою брутальну війну. Цього разу ЄС надає Україні 5 млрд євро для закриття невідкладних потреб у ліквідності, виплати заробітних плат і пенсій. Ми надамо першу частину у середині жовтня, наступні два транші будуть пізніше цього року, - повідомив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс. 

Денис Шмигаль подякував європейським колегам за рішення. 

Це ще один жест, що демонструє підтримку ЄС для України, щоб вона перемогла у війні, відбудовувалася і рухалась до європейського майбутнього, - зазначив Денис Шмигаль. 

Нагадаємо, що світовий банк виділив Україні ще 530 мільйонів доларів.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн
Прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль заявив, що позитивний сценарій зростання економіки свідчить про те, що середня зарплата в Україні до кінця року зросте до 14,5 тисяч гривень.
Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше Зарплата в Україні: в якій області працівникам платять найбільше
У січні-березні 2021 року середня місячна заробітна платня штатних працівників у Києві склала 18 722 гривень. Це на 45,9% більше, ніж в цілому по країні - 12 835 гривень.
Loading...
Load next