"Україна потребує захисту неба над енергооб'єктами" – Галущенко

"Україна потребує захисту неба над енергооб'єктами" – Галущенко

Зранку у понеділок росіяни обстріляли енергетичну інфраструктуру в Дніпропетровській області, Сумській області та в місті Києві. Знову знеструмлені як побутові споживачі, так і промислові підприємства. Про це повідомив у Facebook міністр енергетики України Герман Галущенко.

Знову знеструмлена і працює на дизель-генераторах Запорізька атомна електростанція. Адже пошкоджено підстанцію, з якої живилась єдина лінія, що поєднує ЗАЕС з українською енергосистемою.

Росіянам виявилось мало розбивати лише саму лінію, аби знеструмлювати атомну станцію. Тепер вони випробовують нашу здатність швидко відновлювати електропідстанції, - заявив міністр.

Неадекватний сусід загрожує усьому світу.

Такий ядерний шантаж країни-терориста не має залишитись без відповіді світової спільноти! Україна потребує захисту неба над своїми енергетичними об’єктами! - наголосив Галущенко.

Також він закликав усіх українців зміеншити споживання електроенергії протягом дня, а особливо - у години вечірнього піку - ‪з 17-00‬ до 23-00.

Це допоможе відновити та підтримувати стабільність енергосистеми, яку так намагаються зруйнувати росіяни, - пояснив він.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next