Запорізьку АЕС знову під’єднали до мережі

Запорізьку АЕС знову під’єднали до мережі

Зовнішнє електропостачання Запорізької атомної електростанції відновлено після дводенного відключення, яке відбулося внаслідок обстрілів окупантів. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Зазначається, що обидві зовнішні лінії електропередачі ЗАЕС, лінія 750 кіловольт (кВ) і резервна лінія 330 кВ, які використовуються для постачання електроенергії з мережі, були відремонтовані, і відновлення почалося в п'ятницю. 

Увечері цього ж дня було відновлено електропостачання на всі шість енергоблоків ЗАЕС, а вісім аварійних дизель-генераторів вимкнено та переведено в режим очікування. 

Таким чином, лінія 750 кВ тепер знову забезпечує електроенергією шість реакторів ЗАЕС, необхідну для охолодження та виконання інших важливих функцій ядерної безпеки та захисту, включно з блоком 4, який раніше втратив зв’язок з лінією 750 кВ через обстріли наприкінці минулого місяця.

Досі мужньому персоналу Запорізької атомної електростанції завжди вдавалося підтримувати безпечну роботу шести енергоблоків. Але далі так тривати не може. Я неодноразово закликав до термінового створення навколо ЗАЕС охоронної зони ядерної безпеки, щоб запобігти ядерній аварії. Ми не можемо дозволити собі втрачати час. Ми повинні діяти, поки не стало надто пізно, - сказав Гроссі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next