Пенсіонери можуть отримати виплати прямо у супермаркетах: у Мінсоцполітики розповіли деталі

Пенсіонери можуть отримати виплати прямо у супермаркетах: у Мінсоцполітики розповіли деталі

Міністерство соціальної політики України повідомило, що уряд під час повномасштабної війни постійно працює над спрощенням процедури отримання пенсій та інших соціальних виплат. Наприклад, пенсіонери можуть отримати виплати прямо на касах супермаркетів зі своїх банківських рахунків без комісії.

При розрахунку карткою можна отримати готівку зі свого рахунку. Ви можете в магазині, в якому обслуговуєтеся, купуючи, замовити до 6 тисяч гривень одноразову виплату коштів. І це відбувається без комісії. Це сервіс, який набув поширення і розвивається якраз у період війни, - пояснив заступник.

За словами заступника міністра соціальної політики Віталія Музиченка, українці можуть зняти готівку зі своїх банківських рахунків на касах супермаркетів. Також така можливість поширюється і на пенсійні виплати.

Зазначається, що не кожен населений пункт України має розвинену банківську інфраструктуру, що ускладнює процедуру отримання коштів багатьом громадянам. Для вирішення цієї проблеми людям надано можливість отримати готівку не тільки в банківських відділеннях або банкоматах, але і через каси торгових мереж.

Нагадаємо, що суд розпочав справу про банкрутство "Азовсталі".

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня
Від сьогодні, 1 червня для працюючих пенсіонерів та тих, які набули необхідний страховий стаж відбудеться черговий перерахунок пенсій. Надбавка в середньому становитиме 170-180 гривень.
Восени у деяких пенсіонерів зросте розмір пенсії: що відомо Восени у деяких пенсіонерів зросте розмір пенсії: що відомо
Крім того, частина пенсіонерів зможе отримати надбавку.
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
Loading...
Load next